Zusjes en Koffie

Our “little” story.

Waar te beginnen? Wel, wij zijn 2 zussen met één passie… Koffie! Wij komen uit een kroost van 4. Lut is de oudste en Miet is de jongste, 2 broers in het midden. Dus voor eens en voor altijd deze rechtzetting: nee, wij zijn geen tweeling! Een gezellige bende die stuk voor stuk de ‘koffie microbe’ te pakken kregen. Hoe we die te pakken kregen, is nog een raadsel. Want ons mama had voor haar 50ste nog nooit een koffie aangeraakt.

Het begon allemaal met kleine citytrips. Binnen- of buitenland, het maakt(e) niet uit als we maar weg zijn… Je moet weten… de meisjes van ons gezin gaan al eens graag op zwier en dan moet je het aangename aan het nuttige koppelen, namelijk… koffie. Als wij een tripje plannen, dan kijken wij niet eerst wat we willen zien of bezoeken. Nope, wij kijken altijd waar er één of meerdere koffiebars zijn… Wij zijn geen ‘big spenders’, maar bezoeken wij een stad, dan geven we steeds ons geld aan dat perfecte kopje goud en lekker eten… Bourgondiërs ten top!

Maar wie zijn wij nu eigenlijk?

Lut werkt als vroedvrouw en heeft het “koffie zetten” hoofdzakelijk aan zichzelf geleerd, mits het gedrill van haar kleinere zusje.

Miet is diëtiste van opleiding, maar kon zich hier niet in vinden. Van jongs af aan wou ze al werken met koffie. Dan is ze op zoek gegaan naar een job in de koffiewereld en uiteindelijk zonder enige ervaring mogen starten in ‘I Love Coffee’ espressobar te Brugge.

Sinds een aantal jaar droomden we er van om samen een eigen zaak te starten. Een kleinschalige koffiebar/lunchplekje toegankelijk voor iedereen.

De ervaring, het financiële aspect en een portie lef waren lang onze opbotsende muur. Maar tadaa… die muur konden we naar beneden halen en vorig jaar startten we onze OH ZO fantastische coffee truck “DRIP”. Hebben wij al spijt gehad? Neen, nog geen minuut. Ondanks de vele voorbereiding, het gesleur met materiaal (dikke kl*te voor onze rug), de opkuis… is het nog steeds de moeite waard. We ontmoeten fantastische mensen, we komen op verschillende plaatsen… we leren onszelf uitdagen… EN niet onbelangrijk… We kunnen van onze passie ons beroep maken. Wij hebben de eer om de heerlijkste koffierecepten te zetten voor jong en oud.

Ok, dit is allemaal goed en wel, maar we horen jullie al denken “Waarom koffie?” Velen onder ons denken, koffie is gewoon maar koffie.

Wel… niet helemaal waar! Alles begint eigenlijk al bij het zaaien, oogsten en verwerken van de koffieboon. We kunnen hier een hele dag leuteren over de weg van boon tot koffie. Maar daar zijn al genoeg goede boeken over geschreven. Dit kan altijd in een volgende post ;).

Bij deze dus onze eerste tip naar jullie toe… You can thank us later ;). Ga naar de beste koffiebars die specialty koffie serveren. Ze gebruiken koffiebonen afkomstig van de beste koffiebranderijen… of de koffiebars branden gewoon zelf hun koffie. De koffiebranderijen steunen en zorgen ook voor het welzijn van de koffieboeren. Dus drinken jullie je kopje troost in één van die goede koffiebars, dan steun je onrechtstreeks die ‘koffieboeren’ die hun volledig leven wijden aan de perfecte koffieboon;).

Koffie wordt zowel alleen, als in gezelschap gedronken. Het kan op iedere moment van de dag worden gedronken. Mensen vertellen hun diepste geheimen aan elkaar over een tas koffie gebogen. Er wordt gelachen en gehuild bij koffie. Met andere woorden wordt er vaak koffie gedronken. Dan kunnen we er best voor zorgen dat het een goed kopje koffie is!

Laat nu net deze blog de opzet zijn om jullie alles over koffie te leren. Van recepten tot de verschillende zetmethodes (want koffie is echt veelzijdig!), van welk koekske past er bij de koffie tot welke smaaksensaties haal je uit koffie. Maar vooral, waar kan je nu die goeie koffiebar vinden?

Kortom, WE LOVE COFFEE!! It runs in our veins and we welcome you to join us!

Tot de volgende 😉

Lut en Miet

Recommended Posts