WAY Coffee Roasters

We vinden dat het hoog tijd is om één van onze favoriete plekjes met jullie te delen, namelijk WAY Coffee Roasters. WAY ligt gelegen aan de de rand van het centrum van Gent, dicht bij het station Gent-Dampoort. Voor veel mensen spreekt de rand van een stad niet zo aan, maar eenmaal je er bent geweest zal je ons punt snappen. Wij spreken over een leuk, hip stukje Gent, namelijk Dok Noord.

Dok Noord is een voormalig industriële site die is omgebouwd tot een modern werk- en winkelcomplex. De fabrieken van ACEC (elektromechanica) hadden vroeger hun stek hier en nu bevinden er zich een tal van trendy winkels, horecazaken, kantoren,… waaronder dus ook WAY Coffee Roasters. Je kan er ontbijten, lunchen, genieten van een GOED kopje koffie en je kan er zelf een meeting ruimte huren. Kortom alles wat een mens nodig heeft. Hun vegan snickers zijn trouwens hemels!

Het interieur is heel industrieel, wat perfect bij het gebouw en de omgeving past. Het is een open ruimte met een aparte vergaderruimte en lees/werkruimte. Er is een open keuken en je ziet hoe de barista je koffie maakt. Iedereen wordt er bediend met een glimlach en ze geven uitleg waar nodig. Je merkt onmiddellijk dat koffie en hospitality hun passie is.

Hun koffie branden ze zelf en dit kan je met eigen ogen ook waarnemen. Je kan hun koffiebonen ter plaatse kopen of via de webshop, samen met allerlei attributen om zelf koffie te maken. Indien je niet weet wat je met die attributen moet doen, dan kan WAY je ook op weg helpen met een workshop.

Er is een ondergrondse parking aanwezig onder het complex. Indien je met de trein komt, stap je best uit in station Gent-Dampoort en wandel je een 20-tal minuten naar WAY. Gent centrum is 20 minuten wandelen van Dok Noord. Je start de dag met een ontbijt en een perfecte kop koffie en hup…klaar voor een dagje shoppen in Gent. Bezoek hun website voor de exacte locatie of voor meer info omtrent hun werking en/of verhaal. (https://www.way.gent)

Openingsuren (corona-uren):

  • Ma – Vrij 8:30-17:00
  • Zat 9:00-17:00

It’s a must visit and thank us later ;).

Recommended Posts