Laat het ons eens over een andere boeg gooien met deze koffieklets ;). Het is altijd leuk om iets van versnapering bij je koffie te hebben. Wat past er nu beter bij koffie dan koffie?… Het volgende receptje zijn koekjes met als ingrediënt…Koffie. Voor deze koekjes gebruiken we geen topkwaliteit aan koffie, maar zullen we gebruik maken van instant koffie. Iedereen heeft wel nog ergens ver in een kast een pakje instant koffie staan. Dit is het ideale moment om van dat pakje verlost te geraken. Let’s bake!
Voor 12 koeken, ter grootte ongeveer van je handpalm:
- 120 gr bloem naar keuze
- 75 gr kokossuiker
- 1 EL instant koffie
- 1 EL warm water
- 1/4 KL bakpoeder
- 90 gr boter
- Optioneel: 50 gr fijngemalen geroosterde hazelnoten
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Meng de instant koffie met het warm water.
- Voeg de bloem en het bakpoeder samen in een kom, indien je dit wil kan je hazelnoten toevoegen. Zorgt voor extra smaak ;).
- Mix de suiker en de boter goed samen.
- Voeg de koffie en het botermengsel bij de bloem en zorg dat het een mooi geheel vormt.
- Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes en maak ze plat op een vel bakpapier.
- Schuif het vel bakpapier op een bakplaat en plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten, afhankelijk van oven tot oven. De koekjes gaan door de kokossuiker donker zijn, dus niet bang zijn want dit is misleidend.
- Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rek.
ENJOY!